Útjelző experimentum

Helyszín (szöveges)
Esztergom vasútállomás (péntek este)
Esztergom-Vaskapu (szombat reggel)

"Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit!" (Lk 3,4b) - szemlélődés a cselekvésben

Június 23-án, szombaton útjelző experimentumot, azaz jelzésfestéssel egybekötött lelki napot szervezünk Esztergom-Vaskapu környékén, melyre szeretettel hívjuk a lelkes érdeklődőket!

  • Ha szeretnéd megtapasztalni, milyen is az, amikor másoknak jelölünk ki utat;
  • ha örülnél, hogy a turista- és zarándokutakon az általad festett jelek is ott lesznek;
  • ha mindezt lelkiekben is meg szeretnéd élni, a jelenlétre fókuszáltan, keresve Isten működését a közös munkában, a találkozásokban, a természet szépségében,

... akkor köztünk a helyed!

Mindemellett ez egy kiváló lehetőség az egymással való megismerkedésre és lelki feltöltődésre is a közös munka közben; valamint az életedben jelenlévő "útjelzések" tudatosítására, amiket te kapsz másoktól és amiket adsz másoknak - s hogy hogyan szolgálják ezek az Élet növekedését.

Az experimentumot péntek este kezdjük egy biblikus lelki útravalóval, és egy közös, imádságos megosztással fogjuk zárni szombat délután, melyben visszatekintünk a napra. Péntek estére a szállást minden résztvevő számára biztosítjuk.

A munkát szombaton viszonylag korán tervezzük elkezdeni a nyári meleg miatt. Ezért azoknak, akik messzebbről jönnének, péntek estére szállást szervezünk a Belvárosi Plébánián. Akik a környékről csatlakoznak be, azokat is hívjuk péntek este a közös misére majd az ismerkedésre és lelki indításra.

A nagyobb rugalmasság érdekében lehetőség van szombaton napközben is becsatlakozni a munkába, ha csak így tudod vállalni a részvételt.

A program a LélekTúrák sorozathoz kapcsolódik.

Korosztály: 16+

Találkozás: június 22-én, pénteken az esztergomi vasútállomáson 18:26-kor. Ekkor érkezik be ugyanis Budapestről az esztergomi vonat, amely 17:21-kor indul a Nyugati pályaudvarról. Ha nem Budapest irányából jönnél, vagy inkább a buszt választod, akkor találkozunk a 19:00 órás misén a Belvárosi Templomban (2500 Esztergom, Deák Ferenc u. 12.). Ha csak szombatra tudsz jönni, és csak a munkába kapcsolódnál be, találkozunk reggel 7:15 órakor a Vaskapu menedékháznál.

Bejefezés: június 23-án, szombaton kb. este 6 órakor (a terepi munkát 3-4 óra között fejezzük be, de a program szerves része a záró megosztás). Aki nem rohan haza, mindenképpen számítunk a segítségére a kellékek elpakolásában. Javasolt visszautazás Budapestre: 18:34 Esztergom - 19:39 Nyugati pályaudvar. A vonatok félóránként járnak.

Étkezés: péntek este agapét tartunk a résztvevők által hozott ennivalóból. Szombat reggelre és napközbenre biztosítjuk számotokra az étkezést (szendvicsekkel).

Mit kell hozni? : Szállásra polifoamot és hálózsákot, a festéshez vékony zárt öltözéket mely koszolható (nem baj ha esetleg festékes lesz és nem lehet kimosni; hosszú nadrág erősen ajánlott a kullancsveszély és az aljnövényzet miatt), erdei-hegyi terepre megfelelő cipőt, esőkabátot - eső-elriasztónak :) -, elegendő innivalót (kulacsot), fejfedőt nap ellen (bár nagyrészt erdőben leszünk) és nyitottságot. A munkaeszközöket biztosítjuk, de ha van védőkesztyűd, esetleg metszőollód, az jól jöhet. :)

A munka jellege: A nap folyamán kb. 6-7 órát fogunk dolgozni szabadtéren, közte hosszabb ebédszünettel, kisebb csapatokban, meglévő turista- és zarándokutak (erdei ösvények) mentén. Főként fákra festünk jelzéseket, vízbázisú festékkel, ecsettel és sablonnal, a felületet szükség szerint vonókéssel és drótkefével előkészítve, olykor a járhatóságot és a láthatóságot akadályozó növényzet ritkításával (metszőllóval, fűrésszel, kisbaltával). A munka nem különösebben nehéz, de kitartást, gondosságot és odafigyelést igényel, a jelzések elhelyezésében a vezetők útmutatására hagyatkozva. Az egyes feladatokat igény szerint váltogathatjuk.

A munkát a Magyar Természetjáró Szövetség és a Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség megbízásából ill. támogatásával, a Viator Egyesület keretében, közérdekű önkéntes tevékenységként végezzük.

A részvétel regisztrációhoz kötött, ezen az űrlapon keresztül jelentkezhettek. Jelentkezési határidő meghosszabbítva: jún. 20., szerda éjfélig. A létszám korlátozott, további alkalmak augusztusban várhatók.

A szervezők a várható időjárás függvényében (eső esetén) a program elhalasztása mellett dönthetnek, melyet a jelentkezőkkel legkésőbb csütörtök estig közölnek. Ez esetben a programot tervezetten egy héttel későbbre, jún.30-ra halasztjuk.

Üdvözlettel, a szervezők:
Molnár András
Megyesi Balázs

Jelzésfestés
Esemény jellege
Gyalogos túra
Nyitott lelki-spirituális
Önkéntes szolgálat/megmozdulás
Egyesületi?
Egyesületi szervezésű program
Nyitott?
Nyitott program
Szervező(k)
Kik várnak?

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer